Recepty > kuře > kuře na rožni
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, paprika, olej nebo nebo máslo na potírání
Postup přípravy:
Očištěné, omyté a osušené kuře potřeme solí a paprikou. Zasuneme na rožeň, u elektrických grilů napichujeme na kovové rožně s vidlicemi. Nohy svazujeme k tělu nebo připevníme, spojíme kovovou jehlicí nebo proříznutím prostrčíme stehna k sobě. Pak za otáčení potíráme tukem a kuře stejnoměrně upravujeme. Během úpravy do kuřete nepícháme, aby šťáva nevytékala, ale stále potíráme tukem. Kuře je hotové, propečené, když je povrch dozlatova opečený a vytvoří se křupavá kůrka. Kuře sejmeme z rožně, ihned naporcujeme a podáváme.
Další jídla:
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Husí játra jako minutka s rýží.
Kuře na kari ochutíme solí.
Francouzská pórková polévka s kostičkami opražené housky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Štika na rožni
Recept na přípravu jídla kuře na rožni přináší na talíř svoji chuť.