Recepty

Recepty > kuře > kuře na rožni

Kuře na rožni

Potřebné suroviny:

1 kuře, sůl, paprika, olej nebo nebo máslo na potírání

Postup přípravy:

Očištěné, omyté a osušené kuře potřeme solí a paprikou. Zasuneme na rožeň, u elektrických grilů napichujeme na kovové rožně s vidlicemi. Nohy svazujeme k tělu nebo připevníme, spojíme kovovou jehlicí nebo proříznutím prostrčíme stehna k sobě. Pak za otáčení potíráme tukem a kuře stejnoměrně upravujeme. Během úpravy do kuřete nepícháme, aby šťáva nevytékala, ale stále potíráme tukem. Kuře je hotové, propečené, když je povrch dozlatova opečený a vytvoří se křupavá kůrka. Kuře sejmeme z rožně, ihned naporcujeme a podáváme.

Další jídla:
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Husí játra jako minutka s rýží.
Kuře na kari ochutíme solí.
Francouzská pórková polévka s kostičkami opražené housky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Štika na rožni

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře na rožni přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.