Recepty

Recepty > kuře > kuře na selský způsob

Kuře na selský způsob

Potřebné suroviny:

1 velké kuře
100 g anglické slaniny
150 g oleje
1,8 kg brambor
1 velká cibule
1 svazeček libečku
50 g uzeného bůčku
2 lžíce rajčatového protlaku
vývar
sůl
pepř

Postup přípravy:

Očištěné kuře rozporcujeme, osolíme, opepříme a na oleji ze všech stran opečeme. Vyjmeme, ve šťávě opečeme kolečka oloupaných brambor i kolečka cibule. Připravené maso urovnáme do zapékací misky, poklademe opečenými brambory s cibulkou a přelijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali kečup. Podle chuti osolíme a přidáme libeček ve svazečku. Pokrm dusíme v troubě doměkka, libeček ke konci úpravy vyjmeme. Porce na talířích můžeme ozdobit čerstvou zeleninou - kolečky rajčat, proužky paprik nebo nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.

Další jídla:
Kotlety na zelenině vložíme do předem vyhřáté trouby...
Mrkvová polévka se zázvorem kterou zasypeme pažitkou.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kuře na indický způsob posypeme sekanými arašídy.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kuře na kanadský způsob

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře na selský způsob přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.