Recepty > kuře > kuře na sladkokyselém zelí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 sladkokyselé zelí, 1 lžíce oleje, 2 cibule, sůl, kmín, grilovací koření, drůbeží bujón
Postup přípravy:
Do zapékací misky nalijeme olej, na který poklademe scezené sladkokyselé zelí, nakrájíme cibuli, posolíme a pokmínujeme. Nahoru poklademe rozporcované kuře, které posypeme grilovacím kořením. Vše zalijeme kuřecím vývarem a pečeme zakryté v troubě, až je kuře měkké. Nakonec odklopíme poklici a necháme péci ještě chvíli, aby se vytvořila křupavá kůrka.
Další jídla:
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Játra s anglickou slaninou a žampiony podáváme s rýží.
Smažená kuřecí kapsa v trojobalu.
Hříbky na slanině podusíme do změknutí.
Játra na cibulce podáváme s rýží.
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Kuře tikka masala podáváme s rýží jako přílohou.
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Boršč s klobásou, do každé porce přidáme zakysanou smetanou.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Kuřecí kapsa plněná krabím masem
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře na sladkokyselém zelí.