Recepty > omáčky > kuře na švestkové omáčce
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kuřecí stehna nebo naporcované kuře, sůl, pepř, olivový olej, snítky tymiánu (nebo sušený tymián)
Švestková omáčka: 2 střední cibule, 600 gramů švestek, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce cukru, 5 lžic octa balsamico, 150 ml červeného vína
Jak připravit tento recept:
Části kuřete nebo kuřecí stehna nařízneme přes kůži, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem, vložíme do pekáče, přidáme tymián a pečeme dvě hodiny v troubě vyhřáté na na 170 °C. Pokud je potřeby, přilijeme trochu vody, na závěr potřebujeme výpečky a také nechceme, aby se nám kuře připálilo.
Po dvou hodinách pečení kuře přendáme z pekáče do mísy a přikryjeme alobalem, aby zůstalo teplé. Pekáč dáme na plotýnku a do výpečků dáme nakrájenou cibulku, když zesklovatí, přidáme cukr, jemně zkaramelizujeme. Pak přidáme ocet balsamico, stále mícháme. Po chvilce víno, stále dusíme a nakonec natrhané švestky na půlky. Švestkovou omáčku dusíme asi deset minut a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Maso vyndáme z alobalu, vložíme do omáčky a můžeme podávat.
Další recepty:
Polévka z celeru krátce povařená.
Koprová omáčka se smetanou.
Jogurtová marináda na řízky které obalíme ve strouhance.
Koprová kulajda s kousky vajec.
Švestková omáčka k masu se zázvorem.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Čínská švestková omáčka do které přidáme vývar.
Kuřecí stehna vařená v páře přelijeme šťávou.
Švestková polévka zahuštěná škrobem.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Majonéza za 5 vteřin vymixovaná tyčovým mixerem.
Hovězí maso na celeru podáváme s rýží, bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Švestková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje kuře na švestkové omáčce na přípravu.