Recepty

Recepty > omáčky > kuře na švestkové omáčce

Kuře na švestkové omáčce recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

kuřecí stehna nebo naporcované kuře, sůl, pepř, olivový olej, snítky tymiánu (nebo sušený tymián)
Švestková omáčka: 2 střední cibule, 600 gramů švestek, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce cukru, 5 lžic octa balsamico, 150 ml červeného vína

Jak připravit tento recept:

Části kuřete nebo kuřecí stehna nařízneme přes kůži, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem, vložíme do pekáče, přidáme tymián a pečeme dvě hodiny v troubě vyhřáté na na 170 °C. Pokud je potřeby, přilijeme trochu vody, na závěr potřebujeme výpečky a také nechceme, aby se nám kuře připálilo.

Po dvou hodinách pečení kuře přendáme z pekáče do mísy a přikryjeme alobalem, aby zůstalo teplé. Pekáč dáme na plotýnku a do výpečků dáme nakrájenou cibulku, když zesklovatí, přidáme cukr, jemně zkaramelizujeme. Pak přidáme ocet balsamico, stále mícháme. Po chvilce víno, stále dusíme a nakonec natrhané švestky na půlky. Švestkovou omáčku dusíme asi deset minut a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Maso vyndáme z alobalu, vložíme do omáčky a můžeme podávat.

Další recepty:
Polévka z celeru krátce povařená.
Koprová omáčka se smetanou.
Jogurtová marináda na řízky které obalíme ve strouhance.
Koprová kulajda s kousky vajec.
Švestková omáčka k masu se zázvorem.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Čínská švestková omáčka do které přidáme vývar.
Kuřecí stehna vařená v páře přelijeme šťávou.
Švestková polévka zahuštěná škrobem.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Majonéza za 5 vteřin vymixovaná tyčovým mixerem.
Hovězí maso na celeru podáváme s rýží, bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Švestková omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje kuře na švestkové omáčce na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.