Recepty > kuře > kuře na více způsobů
Potřebné suroviny:
1 kuře
6 lžic rozehřátého másla
1 lžička pepře
1 lžička mleté papriky
1 lžička závoru
2 lžičky grilovacího koření
1/2 lžičky koření Hubert
1/2 lžičky jalovce
1 lžička kari koření
6 lžiček oleje
1 lžička provensálské směsi
Postup přípravy:
Naporcované kuře osolíme a přidáme rozehřáté máslo. Dáme do trouby zahřát. Mezitím si připravíme do hrníčku s vodou směsici koření. Touto směsí kuře potřeme a necháme v troubě péci přikryté 20 minut, pootočíme, a znovu pečeme v již odklopené troubě 15 minut. Opět obrátíme, potřeme kořením a necháme odkryté dopéci doměkka.
Další jídla:
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kuře na paprice se smetanou naporcujeme na čtvrtky.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kuře na pomerančích podáváme s přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře na víně
Recept na přípravu jídla kuře na více způsobů přináší na talíř inspiraci.