Recepty > kuře > kuře na víně se zeleninou
Potřebné suroviny:
1 kuře
3 lžíce oleje
150 g kořenové zeleniny
sůl
pepř
200 ml bílého vína
1 lžíce octa
1 lžíce cukru
2 žloutky
250 ml smetany
1 lžička kečupu
Postup přípravy:
Očištěné a omyté kuře rozporcujeme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu a ještě trochu opečeme. Potom osolíme, podlijeme vínem, pokapeme octem a posypeme cukrem. Okořeníme mletým černým pepřem a pod pokličkou udusíme doměkka. Nakonec přidáme žloutky rozmíchané ve smetaně a krátce povaříme. Hotové jídlo dochutíme kečupem.
Další jídla:
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kuře na pomerančích podáváme s přílohou.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Kuře na paprice se smetanou naporcujeme na čtvrtky.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Kuře na víně
Recept na přípravu jídla kuře na víně se zeleninou přináší na talíř inspiraci.