Recepty

Recepty > kuře > kuře na vínové omáčce

Kuře na vínové omáčce

Potřebné suroviny:

4 plátky kuřecího masa
sůl
pepř
2 lžíce oleje
1 malá cibule
1 stroužek česneku
2 snítky tymiánu
1 bobkový list
500 ml vývaru
50 g vlašských ořechů
400 g zelených a modrých hroznů
1 lžíce meruňkového džemu

Postup přípravy:

Troubu předem vyhřejem na teplotu na 200°C. Maso opláchneme, osušíme a silně opepříme. Olej rozehřejeme na pánvi s nepřilnavým povrchem a maso na něm zprudka opečeme. Maso přendáme do pekáče. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme a přidáme k masu. Přilijeme vývar, vhodíme tymián a bobkový list. Pečeme v troubě asi 20 minut. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo. Hrozny opláchneme, necháme je okapat, rozpůlíme a odstraníme semínka. Maso vyndáme z pekáčku, osolíme, zabalíme do alobalu a udržujeme v teple. Do omáčky přidáme meruňkový džem a vaříme asi 2 minuty, přisypeme ořechy a hrozny a zahřejeme. Osolíme a okořeníme mletým černým pepřem. Omáčku podáváme s masem.

Další jídla:
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kuře na paprice se smetanou naporcujeme na čtvrtky.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kuře na pomerančích podáváme s přílohou.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Kuře na víně

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře na vínové omáčce přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.