Recepty > zelí > kuře na zelí ala kachna
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 naporcované kuře, 750 g kyselého zelí, 100 g špeku (slaniny), 1 velká cibule, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 1 brambor, 1 lžíce zázvoru, celý kmín, sůl
Recept na přípravu:
V pekáčku rozpustíme nakrájený špek, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku, kterou necháme smažit do světle hněda, zalijeme vodou a promícháme - získáme konzistenci jako bešamel. Zelí si trochu překrájíme, vložíme do síta, prolijeme vodou, necháme okapat, nastrouháme do něj brambor a promícháme. Polovinu zelí rozprostřeme po dně pekáče na cibuli s moukou. Porce kuřete osolíme, poklademe na zelí, potřeme ho zázvorem, posypeme kmínem a rozprostřeme na něj druhou polovinou zelí, aby maso nebylo vidět. Vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C, ve které pečeme přikryté po dobu 35 minut. Poté pekáč vyjmeme a maso vidličkou přendáme navrch zelí, abychom jsme docílili křupavou hnědou kůrčičku a vrátíme dopéct odkryté na dalších 30 minut.
Další recepty:
Kachna na medu zve ke stolu.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Boršč z hovězího a vepřového masa které vaříme v osolené vodě.
Zelná polévka s klobáskou.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Hlávkový salát jako příloha.
Nakládané domácí kysané zelí z nakrouhaných hlávek.
Staročeská kachna pečená v troubě.
Halušky se zelím z brambor.
Ruský boršč rozehraje symfonii chutí.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Ochutnejte kuře na zelí ala kachna, recept přináší návod na jeho přípravu.