Recepty

Recepty > zelí > kuře na zelí ala kachna

Recept kuře na zelí ala kachna

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 naporcované kuře, 750 g kyselého zelí, 100 g špeku (slaniny), 1 velká cibule, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 1 brambor, 1 lžíce zázvoru, celý kmín, sůl

Recept na přípravu:

V pekáčku rozpustíme nakrájený špek, na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku, kterou necháme smažit do světle hněda, zalijeme vodou a promícháme - získáme konzistenci jako bešamel. Zelí si trochu překrájíme, vložíme do síta, prolijeme vodou, necháme okapat, nastrouháme do něj brambor a promícháme. Polovinu zelí rozprostřeme po dně pekáče na cibuli s moukou. Porce kuřete osolíme, poklademe na zelí, potřeme ho zázvorem, posypeme kmínem a rozprostřeme na něj druhou polovinou zelí, aby maso nebylo vidět. Vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C, ve které pečeme přikryté po dobu 35 minut. Poté pekáč vyjmeme a maso vidličkou přendáme navrch zelí, abychom jsme docílili křupavou hnědou kůrčičku a vrátíme dopéct odkryté na dalších 30 minut.

Další recepty:
Kachna na medu zve ke stolu.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Boršč z hovězího a vepřového masa které vaříme v osolené vodě.
Zelná polévka s klobáskou.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Hlávkový salát jako příloha.
Nakládané domácí kysané zelí z nakrouhaných hlávek.
Staročeská kachna pečená v troubě.
Halušky se zelím z brambor.
Ruský boršč rozehraje symfonii chutí.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Recepty
Kuře ala kachna

Ochutnejte kuře na zelí ala kachna, recept přináší návod na jeho přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.