Recepty > kuře > kuře na zelí se smetanou
Potřebné suroviny:
1 kuře, 250g kysaného zelí, 125g másla (nebo Hery), 1/2 kelímku zakysané smetany, grilovací koření, sůl
Postup přípravy:
Zelí vložíme do pekáče posypeme grilovacím kořením a poklademe tenkými plátky másla nebo Hery. Kuře rozpůlíme, osolíme, položíme řezem na zelí, posypeme grilovacím kořením a poklademe tenkými plátky másla nebo Hery. Zakysanou smetanu trochu zředíme vodou a nalijeme na kuře. Pekáč vložíme do předem vyhřáté trpuby, ve které kuře pečeme asi 45 minut. Poté odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Podáváme s bramborovými knedlíky, chlupatými knedlíky nebo brambory.
Další jídla:
Boršč z červené řepy podáváme ozdobený smetanou.
Pečené tousty s kuřecím masem položíme na malý plech a pečeme.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
Kotlety na šlehačce na které nasypeme kolečka brambor.
Marinované kuřecí řízky podáváme s hranolkami.
Česneková omáčka recept na přípravu k použití.
Kuře pečené na zelí a slanině tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Nadívaná kachna s dušeným červeným zelím.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
V troubě pečená kachna se peče až 2 hodiny.
Babiččino kuře pečeme do křupava.
Recept na kuře pečené na zelí
Recept na přípravu jídla kuře na zelí se smetanou přináší na talíř inspiraci.