Recepty

Recepty > kuře > kuře na zelí se smetanou

Kuře na zelí se smetanou

Potřebné suroviny:

1 kuře, 250g kysaného zelí, 125g másla (nebo Hery), 1/2 kelímku zakysané smetany, grilovací koření, sůl

Postup přípravy:

Zelí vložíme do pekáče posypeme grilovacím kořením a poklademe tenkými plátky másla nebo Hery. Kuře rozpůlíme, osolíme, položíme řezem na zelí, posypeme grilovacím kořením a poklademe tenkými plátky másla nebo Hery. Zakysanou smetanu trochu zředíme vodou a nalijeme na kuře. Pekáč vložíme do předem vyhřáté trpuby, ve které kuře pečeme asi 45 minut. Poté odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Podáváme s bramborovými knedlíky, chlupatými knedlíky nebo brambory.

Další jídla:
Boršč z červené řepy podáváme ozdobený smetanou.
Pečené tousty s kuřecím masem položíme na malý plech a pečeme.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Kuřecí kousky s nivou podáváme s těstovinami.
Kotlety na šlehačce na které nasypeme kolečka brambor.
Marinované kuřecí řízky podáváme s hranolkami.
Česneková omáčka recept na přípravu k použití.
Kuře pečené na zelí a slanině tak, aby mělo křupavou kůrčičku.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Nadívaná kachna s dušeným červeným zelím.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
V troubě pečená kachna se peče až 2 hodiny.
Babiččino kuře pečeme do křupava.
Recept na kuře pečené na zelí

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře na zelí se smetanou přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.