Recepty

Recepty > kuře > kuře nadívané uzeným masem a zelím

Recept na kuře nadívané uzeným masem a zelím

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kuře, 1 cibule, 1 sáček červeného zelí, 300 - 500 g uzeného masa, olej nebo sádlo, kuřecí vývar, vlašské ořechy, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme červené zelí způsobem, kterým to běžně děláme. Cibuli nakrájíme nadrbno a necháme zesklovatět na troše oleje nebo sádla, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a orestujeme. Když je uzené maso hotové, vše přidáme do připraveného červeného zelí, přidáme nasekané vlašské ořechy a důkladně promícháme. Kuře osolíme a opepříme zvenku i zevnitř a naplníme ho směsí ze zelí, sepneme jehlou nebo zašijeme a takto připravené kuře položíme do pekáčku, na jehož dno nalijeme trochu kuřecího vývaru. Během pečení podléváme vývarem. Kuře nadívané červeným zelím a uzeným pečeme podle velikosti kuřete přibližně hodinu při teplotě 180 - 200°C.

Další jídla:
Pečené kuře se zelím a brambory podáváme s klobásou a brambory.
Zelňačka s uzeným masem dochutíme podle chuti.
Dušené žampiony s bambusem prudce osmažíme.
Pečená kachna s jablky a zelím na červeném víně.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Kuře na bílém víně s rajčaty podáváme s rýží.
Halušky se zelím a uzeným masem podle potřeby během dušení podléváme vývarem.
Kuřecí srdíčka na smetaně která osmahneme a deset minut povaříme.
Zelná polévka s brambory.
Kuřecí stehna na zelenině s kukuřicí.
Zelné závitky z hlávky zelí.
Česnekové kuře s žampiony

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře nadívané uzeným masem a zelím.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.