Potřebné suroviny:
300g hrubé mouky, 1/2 kuřete, 4 vejce, sůl, 50 g másla, muškátový květ, kuličky pepře, 1 cibule
Postup přípravy:
Z mouky a vajec si připravíme těsto, které rozdělíme na 4 díly, vyválíme tenké placky a necháme je proschnout. Nakrájíme nudle a uvaříme v horké vodě. V osolené vodě uvaříme kuře doměkka spolu s pepřem a cibulí. Maso vykostíme, nakrájíme na kostky a přidáme k nudlím. Ochutíme máslem, muškátovým květem a podlijeme vývarem.
Další jídla:
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kapustová polévka se slaninou ozdobená nasekanou zelenou petrželkou.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Slané tyčinky z listového těsta posypeme tvrdým strouhaným sýrem.
Kuře se slaninou za občasného podléváním upečeme.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Kuřecí řízky v tatarské omáčce osmažíme z obou stran.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninou.
Domácí nudle do polévky skladujeme je na suchém a chladném místě.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře pečené v alobalu ke kterému můžeme podávat zeleninový salát.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Kantonské nudle s kuřecím masem
Recept na přípravu jídla kuře a nudle přináší na talíř inspiraci.