Recepty

Recepty > kuře > kuře pečené na zelné podestýlce

Recept na kuře pečené na zelné podestýlce

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kuře, 1 sáček bílého kyselého zelí, 10 plátků slaniny, grilovací koření

Postup přípravy:

Na dno pekáčku rozložíme plátky slaniny. Z bílého zelí vymačkáme šťávu, pokud je dlouhé, trochu je pokrájíme a zelí poklademe na slaninu a na něj položíme očištěné a osolené rozpůlené kuře. Kuře poklademe zbylou slaninou a kuře i zelí posypeme grilovacím kořením. Vložíme do předem vyhřáté trouby, ve které pečeme, dokud kuře neni hotové. Ke konci pečení, podlijeme trochou vody, aby se nám vytvořila šťáva.

Vhodnou přílohou jsou brambory nebo knedlík.

Další jídla:
Pečené kuře se zelím a brambory podáváme s klobásou a brambory.
Švestková omáčka s paprikou.
Zelné závitky z hlávky zelí.
Zeleninová polévka se zelím a brambory.
Pečená kachna s jablky a zelím na červeném víně.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Kuřecí stehna na zelenině s kukuřicí.
Kuře na bílém víně s rajčaty podáváme s rýží.
Slovenská kyselice z kysaného zelí.
Kuřecí srdíčka na smetaně která osmahneme a deset minut povaříme.
Zelná polévka s brambory.
Zelné kuře

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře pečené na zelné podestýlce.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.