Recepty > kuře > kuře pečené pod alobalem s rýží
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Na jednu porci: 200 g kuře, 70 g bílé rýže, 100 g zavařené červené řepy, řapíkatý celer, sůl, grilovací koření, česnek
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme, osolíme, okořeníme, potřeme rozmačkaným česnekem, v pekáči přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté předem na teplotu 200 °C. Po dvaceti minutách podlijeme 4 dcl vody, po dalších 20 minutách alobal odstraníme. V pravidelných pětiminutových intervalech poléváme kuře vzniklou šťávou.
Když je kuře měkké a křupavé, podáváme ho s kopečkem rýže ozdobeného řapíkatým celerem a zavařeninou.
Další jídla:
Kuře na paprice s omáčkou a knedlíkem.
Pečená kachna s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a červeným zelím.
Kuřecí medailonky v sýrovém těstíčku osmažíme v rozehřátém oleji.
Kuře po orientálsku ke kterém přidáme také trochu kari koření.
Pečená kachna s jablky a zelím a knedlíkem.
Palačinky s masovou náplní ke kterým jako přílohu podáváme zeleninový salát.
Kuřecí řízky v jogurtu ze kterého připravíme marinádu.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Kuře na paprice se smetanou která zjemní omáčku.
Kachna na medu s vařenými brambory.
Kuře s rýží
Recept, podle kterého je hračka připravit kuře pečené pod alobalem s rýží.