Recepty

Recepty > kuře > kuře pečené pod peřinou

Kuře pečené pod peřinou

Potřebné suroviny:

1 menší kuře
olej
3 rohlíky
majoránka
2 stroužky česneku
sladká mletá paprika
vegeta
1 cibule
sůl
pepř
2 vajíčka
500 g bůčku
petrželová nať

Postup přípravy:

Kuře naporcujeme a vykostíme. Do vymaštěného pekáče vložíme vykostěné porce kuřete, křídla a kosti použijeme na polévku, osolíme a posypeme mletou paprikou. Na mlýnku pomeleme střídavě bůček, rohlíky a česnek, cibuli. Do vzniklé mleté masy přidáme vegetu, koření, sůl, pepř, majoránku a vajíčko a vše důkladně rukou promícháme. Vzniklou směs poklademe na připravené jednotlivé kuřecí porce. Na vrch vložíme petrželku. Mírně polijeme olejem a dáme asi na hodinu péct do trouby.

Další jídla:
Kotlety na zelenině vložíme do předem vyhřáté trouby...
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Španělská omeleta s petrželkou.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Kuře na indický způsob posypeme sekanými arašídy.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Mrkvová polévka se zázvorem kterou zasypeme pažitkou.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře na kanadský způsob

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře pečené pod peřinou přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.