Recepty > kuře > kuře pečené s fenyklem
Potřebné suroviny:
1 kuře
1 cibule
polovina citrónu
125 ml olivového oleje
2 řapíky fenyklu
1 stroužek česneku
špetka mletého muškátu
4 plátky anglické slaniny
125 ml suchého vína
sůl
pepř
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme na 4 díly. Potřeme je olivovým olejem a vložíme do pekáče. Z fenyklových řapíků sloupneme zelené listy a nasekáme je nadrobno se stroužkem česneku a cibulí. Zeleninovou směs dáme do misky a smícháme s muškátovým oříškem, solí a pepřem. Směsí posypeme kuře a koření mírně přitlačíme rukou, aby zůstalo na mase. Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, citrónu a pokapeme olejem. Dáme do trouby a pečeme asi 30 minut. Mezitím uvaříme ve vodě zbytek fenyklu doměkka. Nakrájíme ho na kousky a přidáme ho ke kuřeti, které ještě přelijeme vínem. Maso pečeme dál cca 30 minut a průběžně podléváme, až je měkké.
Další jídla:
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou a v troubě zapečeme.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kotlety na zelenině vložíme do předem vyhřáté trouby...
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kuře pečené na talíři
Recept na přípravu jídla kuře pečené s fenyklem přináší na talíř inspiraci.