Recepty

Recepty > kuře > kuře pečené se zelím a zakysanou smetanou

Kuře pečené se zelím a zakysanou smetanou recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 malé kuře, 500 g kysaného zelí, 150 g tuku na pečení, 1 zakysaná smetana, grilovací koření, voda

Postup přípravy:

Do pekáče rozložíme asi dva centimetry vysokou vrstvu slitého, na menší kousky nakrájeného kysaného zelí, posypeme grilovacím kořením a pokryjeme tenkými plátky tuku na pečení. Na zelí položíme očištěné, omyté, osušené, grilovacím kořením mírně posypané, na dvě poloviny rozříznuté kuře, tak, aby byly řezem dolů. Na maso pklademe další vrstvu zelí, posypeme grilovacím kořením, poklademe zbylým tukem a nakonec přelijeme zakysanou smetanou, kterou mírně naředíme vodou. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme přikryté při teplotě 180 °C asi 45 minut, poté odkryjeme a dopečeme doměkka.

Další jídla:
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Žampionová omáčka se smetanou a zásmažkou.
Hrnec na vaření rýže asijským způsobem.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíkem.
Pečená kachna s jablky a zelím přikyselená octem.
Omáčka z kuřecích žaludků se smetanovou směsí.
Bramborová kaše - brambory rozmačkáme a ušleháme ručním šlehačem.
Kuřecí medailonky s plátky uzeného sýra.
Játra na cibulce

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm kuře pečené se zelím a zakysanou smetanou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.