Recepty

Recepty > kuře > kuře pečené se žemlovou nádivkou

Kuře pečené se žemlovou nádivkou

Potřebné suroviny:

1 kuře, sůl, 80 g másla
Nádivka: 50 g másla, 2 vaječné žloutky, 150 g strouhanky, 2 žemle, 250 ml mléka, sůl, muškátový květ, petrželka, 2 bílky na sníh

Postup přípravy:

Dobře očištěné kuře osolíme zevnitř i z vnějšku, naplníme připravenou nádivkou, zašijeme hrubší nití a vložíme na pekáč s máslem opéci. Podlijeme vývarem a nejdříve krátce dusíme pod pokličkou v troubě. Asi po deseti minutách pokličku sejmeme a za stálého polévání šťávou a podlévání vývarem necháme zčervenat. Během pečení obracíme. Po upečení ihned vyjmeme nitě, rozporcujeme a podáváme.

Nádivka: máslo umícháme se žloutky, přidáme nakrájenou a mlékem zvlhčenou a vymačkanou žemli, strouhanku a podle potřeby ještě zředíme mlékem. Okořeníme solí, muškátovým květem a nakrájenou petrželkou. Nakonec zlehka, po částech zamícháme ušlehaný sníh.

Další jídla:
Pečené kuře s nádivkou pečeme v mírně horké troubě.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuřecí náplň do tortily doplníme čerstvou zeleninou.
Pečené kuře se sýrem zalijeme smetanou a dopečeme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolky.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Pikantní kuřecí stehýnka podlijeme trochou vody.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuře pečené na zelí recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře pečené se žemlovou nádivkou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.