Recepty > kuře > kuře pečené se žemlovou nádivkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, 80 g másla
Nádivka: 50 g másla, 2 vaječné žloutky, 150 g strouhanky, 2 žemle, 250 ml mléka, sůl, muškátový květ, petrželka, 2 bílky na sníh
Postup přípravy:
Dobře očištěné kuře osolíme zevnitř i z vnějšku, naplníme připravenou nádivkou, zašijeme hrubší nití a vložíme na pekáč s máslem opéci. Podlijeme vývarem a nejdříve krátce dusíme pod pokličkou v troubě. Asi po deseti minutách pokličku sejmeme a za stálého polévání šťávou a podlévání vývarem necháme zčervenat. Během pečení obracíme. Po upečení ihned vyjmeme nitě, rozporcujeme a podáváme.
Nádivka: máslo umícháme se žloutky, přidáme nakrájenou a mlékem zvlhčenou a vymačkanou žemli, strouhanku a podle potřeby ještě zředíme mlékem. Okořeníme solí, muškátovým květem a nakrájenou petrželkou. Nakonec zlehka, po částech zamícháme ušlehaný sníh.
Další jídla:
Pečené kuře s nádivkou pečeme v mírně horké troubě.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuřecí náplň do tortily doplníme čerstvou zeleninou.
Pečené kuře se sýrem zalijeme smetanou a dopečeme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolky.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Pikantní kuřecí stehýnka podlijeme trochou vody.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuře pečené na zelí recept
Recept na přípravu jídla kuře pečené se žemlovou nádivkou přináší na talíř svoji chuť.