Recepty

Recepty > kuře > kuře pečené v jarní úpravě s brukvemi a zelenými natěmi

Kuře pečené v jarní úpravě s brukvemi a zelenými natěmi

Potřebné suroviny:

1 kuře, sůl, 80 g másla nebo Hery, 8 brukví, pažitka, petrželka, kousek libečku, vzrostlá nať cibule

Postup přípravy:

Očištěné, připravené kuře osolíme uvnitř i zevně a vnitřek kuřete ještě posypeme dvěma lžicemi nadrobno posekaných bylinek. Aby bylinky zůstaly v břišním otvoru, tak jej buď zašijeme, nebo spíchneme kovovou jehlou nebo párátky. Kuře vložíme na pekáček s rozehřátým tukem a můžeme opéci. Podlijeme a dusíme asi 10 minut. Během dušení kuře obracíme. Pak sejmeme pokličku, do šťávy dáme oloupané a na plátky nakrájené brukve, trochu zalijeme vodou nebo vývarem, aby se brukve nepřipálily, a kuře dále pečeme. Během pečení kuře také obracíme. Upečené kuře rozdělíme na porce, k brukvím přidáme ještě zbytek na drobno posekaných natí včetně jemně nakrájené vzrostlé natě z cibule, promícháme a dosolíme dle potřeby. Podáváme s brambory.

Další jídla:
Pečené kuře s nádivkou pečeme v mírně horké troubě.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Kuřecí náplň do tortily doplníme čerstvou zeleninou.
Pečené kuře se sýrem zalijeme smetanou a dopečeme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Slepice na paprice s těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolky.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Pikantní kuřecí stehýnka podlijeme trochou vody.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuře pečené na zelí recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře pečené v jarní úpravě s brukvemi a zelenými natěmi přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.