Recepty > kuře > kuře pečené v medu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, lžíce oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce medu, špetka soli, šťáva z poloviny citronu, špetka zázvoru, lžička drceného česneku
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme, jednotlivé porce osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a necháme chvíli péci. mezitím si z oleje, sojové omáčky, soli, citronové šťávy, zázvoru, utřeného nebo vylisovaného česneku a medu smícháme marinádu, kterou kuře v průběhu pečení průběžně potíráme tak, abychom marinádu v průběhu pečení spotřebovala. Pokud se šťáva pod kuřetem vypeče, dolijeme trochu vody. Upečené kuře v medu by mělo mít kůrku opečenou do tmavě hněda. Podáváme s vařenou rýží, kterou lehce přelijeme medovým výpekem.
Další jídla:
Obalované kuřecí kousky na paprice usmažíme.
Kachna na medu s broskvemi.
Kuře s nádivkou pokud se nám zdá nádivka suchá, přidáme mléko.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou - brambory krásně nasáknou šťávou.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Kuřecí srdíčka na smetaně ze které připravíme omáčku.
Brokolice v sýrové omáčce není třeba nijak kořenit.
Slané tyčinky z listového těsta s tvrdým strouhaným sýrem.
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou pečeme ve formě.
Kuře na medu pečeme 1 hodinu.
Vepřová pečeně s kysaným zelím a knedlíkem jako přílohou.
Kuře v majonézové omáčce
Recept, podle kterého připravíme kuře pečené v medu.