Recepty

Recepty > kuře > kuře pečené v římském hrnci

Kuře pečené v římském hrnci recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 kuře, 600 g brambor, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 4 rajská jablíčka, 200 g žampionů nebo hlívy ústřičné, 2 menší červené cibule, 100 ml vývaru, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, čerstvé bylinky (provensálská směs)

Postup přípravy:

Brambory nakrájíme na větší kusy, osolíme a vyložíme jimi římský hrnec. Na brambory poté rovnoměrně naklademe papriky, rajská jablíčka, cibuli a houby taktéž nakrájené na větší kusy a promíchané s česnekem nakrájeným na plátky a nasekanou polovinou bylinek. Vše přelijeme vývarem a navrch usadíme osolené, lehce opepřené a zbytkem bylinek posypané kuře. Kuře pečeme zakryté při 180 °C cca 1,5-2 hodiny (římský hrnec se nedává do vyhřáté ale studené trouby, což prodlouží dobu pečení). Na pár minut necháme ještě ke konci pečení kuře v troubě odkryté, aby mělo pěknou kůrčičku a můžeme podávat.

Další jídla:
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Pečená kachna s jablky a zelím přikyselená octem.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Žampionová omáčka se smetanou a zásmažkou.
Hrnec na vaření rýže asijským způsobem.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíkem.
Omáčka z kuřecích žaludků se smetanovou směsí.
Bramborová kaše - brambory rozmačkáme a ušleháme ručním šlehačem.
Kuřecí medailonky s plátky uzeného sýra.
Kuřecí maso na paprice a smetaně v Papinově tlakovém hrnci

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm kuře pečené v římském hrnci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.