Recepty > kuře > kuře plněné červeným zelím a uzeným masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 větší cibule, 1 sáček červeného zelí, 300-500 g uzeného masa, olej, kuřecí vývar, trocha vlašských ořechů, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme červené zelí způsobem, jakým to obvykle děláme. Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na troše oleje. Mezitím nakrájíme uzené maso na kostičky, přidáme ho k cibuli a orestujeme. Když je maso hotové, vše přidáme do připraveného červeného zelí a smícháme. Přidáme nasekané vlašské ořechy, vytvoří nám ještě zajímavější chuť. Kuře omyjeme, osušíme, celé osolíme a opepříme i zevnitř, poté ho naplníme směsí ze zelí a sepneme jehlou nebo zašijeme. Takto připravené kuře vložíme do pekáčku a na dno nalijeme trochu kuřecího vývaru. Během pečení podléváme vývarem. Kuře nadívané červeným zelím a uzeným pečeme podle velikosti kuřete hodinu při teplotě 180-200 °C.
Další jídla:
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Játra na cibulce podáváme s rýží.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Plněné papriky s rajskou omáčkou podáváme s rýží.
Smažená kuřecí kapsa v trojobalu.
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Kuře tikka masala podáváme s rýží jako přílohou.
Boršč s klobásou, do každé porce přidáme zakysanou smetanou.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Hříbky na slanině podusíme do změknutí.
Kuře v zelné postýlce
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře plněné červeným zelím a uzeným masem.