Recepty > kuře > plněné pohankovou nádivkou
Potřebné suroviny:
250 ml pohanky, 20 g másla, 100 g špeku, 1 cibule, 1 vepřová játra, 1 vepřové srdce, 200 g žampionů, svazek petrželky, 1 kuře, mletý pepř, sůl, 200 ml smetany, 200 ml bílého vína
Postup přípravy:
Pohanku zalijeme teplou vodou a necháme nabobtnat. Na másle vypečeme na kostičky nakrájený špek, cibuli, přidáme pokrájené srdce a játra, žampiony, na závěr pohanku, nasekanou petrželku, osolíme a opepříme. Takto připravenou nádivkou naplníme očištěné a osolené kuře, vložíme do pekáče, podlijeme smetanou a bílým vínem, vložíme do trouby vyhřáté na 165 °C a pozvolna pečeme asi hodinu a půl dozlatova. Pokud nám nějaká nádivka zbyde, můžeme ji upéct zvlášť nebo vložit ke kuřeti.
Další jídla:
Drůbeží játrová paštika na kterou položíme lžíci másla.
Kuře s ořechovou nádivkou přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem.
Kuřecí maso na kari s rýží jako přílohou.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Mléčná rýže se lžicí smetany.
Kuře s pohankovou nádivkou a játry.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Kuře s nádivkou s uzeným masem
Recept na přípravu jídla kuře plněné pohankovou nádivkou.