Recepty

Recepty > kuře > kuře plněné žemlovou nádivkou

Kuře plněné žemlovou nádivkou

Potřebné suroviny:

1 kuře, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, grilovací koření, 4 žemle, 5 lžic mléka, 1 vejce, 1 lžíce másla, 150 g zeleniny (mrkev, hrášek, brokolice...), muškátový oříšek, petrželka

Postup přípravy:

Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme grilovacím kořením, posolíme a opepříme. Nádivku si připravíme tak, že žemle nakrájené na kostičky namočíme do vlažného mléka se žloutkem. Přimícháme máslo a do měka podušenou zeleninu. Nakonec do nádivky zamícháme sníh z bílku, strouhneme muškátový oříšek a nasekanou petrželku. Nádivkou plníme kuře. Pečeme asi 40 minut a podléváme výpečkem, popřípadě vodou.

Další jídla:
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Mrkvová polévka se zázvorem kterou zasypeme pažitkou.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kotlety na zelenině vložíme do předem vyhřáté trouby...
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou a v troubě zapečeme.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Kuře plněné nádivkou

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře plněné žemlovou nádivkou přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.