Recepty > kuře > kuře plněné žemlovou nádivkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, grilovací koření, 4 žemle, 5 lžic mléka, 1 vejce, 1 lžíce másla, 150 g zeleniny (mrkev, hrášek, brokolice...), muškátový oříšek, petrželka
Postup přípravy:
Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme grilovacím kořením, posolíme a opepříme. Nádivku si připravíme tak, že žemle nakrájené na kostičky namočíme do vlažného mléka se žloutkem. Přimícháme máslo a do měka podušenou zeleninu. Nakonec do nádivky zamícháme sníh z bílku, strouhneme muškátový oříšek a nasekanou petrželku. Nádivkou plníme kuře. Pečeme asi 40 minut a podléváme výpečkem, popřípadě vodou.
Další jídla:
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře na zelí pečeme ve vyhřáté troubě.
Mrkvová polévka se zázvorem kterou zasypeme pažitkou.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kotlety na zelenině vložíme do předem vyhřáté trouby...
Bažant na červeném víně dusíme doměkka.
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou a v troubě zapečeme.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Kuře plněné nádivkou
Recept na přípravu jídla kuře plněné žemlovou nádivkou přináší na talíř inspiraci.