Recepty > kuře > kuře po belgicku
Potřebné suroviny:
1 kuře
citrónová šťáva
1/3 celeru
1 pórek
2 mrkve
voda
bylinky (bobkový list, tymián, petrželka)
1 cibule
hřebíček
2 dl bílého vína
pepř a sůl
Postup přípravy:
Kuře potřeme citrónovou šťávou, vložíme do hrnce, přidáme jemně nastrouhaný celer, kolečka pórku, mrkve, zalijeme vodou, povaříme. Přidáme bylinky, oloupanou cibuli se zapíchaným hřebíčkem, víno, opepříme a osolíme. Vaříme doměkka. Bylinky odstraníme, kuře vyjmeme, naporcujeme, přelijeme scezeným vývarem.
Další jídla:
Masová směs na tousty s nastrouhaným křenem.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Kuřecí směs s cibulí upečeme.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Banánové řezy recept
Recept na přípravu jídla kuře po belgicku přináší na talíř svoji chuť.