Recepty > kuře > kuře po gruzínsku
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, pepř, paprika, citron, petrželka, 3 větší cibule, 4 lžíce oleje, 1/4 jablečné šťávy, 3 sterilované papriky (kapie), 250 ml smetany, 1 jablko, 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme na 8 dílů, které vložíme do mísy a posypeme solí, pepřem i paprikou. Promícháme, pokapeme citronovou šťávou, přidáme i lžíci na drobno nakrájené petrželky, tence nakrájenou cibuli a pokapeme asi lžící oleje. Ještě jednou promícháme a dobře utěsníme pod pokličkou nebo alobalem a necháme přes noc marinovat. Asi hodinu před obědem dáme 3 lžíce oleje na pánev, opečeme na něm všechny kousky marinované drůbeže, přidáme opět tence nakrájenou zbývající cibuli, ještě poprášíme lžičkou papriky, podlijeme jablečnou šťávou a přidáme i zbytek nálevu z mísy a přikryjeme a dusíme do měkka. Těsně před dokončením přidáme ještě na tenké nudličky nakrájené papriky bez semen a ještě dusíme. Maso vyjmeme a šťávu zahustíme tak, že do ní přidáme oloupané a nastrouhané jablko a zalijeme smetanou s rozšlehanou moukou. Necháme provařit, ve šťávě prohřejeme maso a podáváme.
Další jídla:
Kuře pečené na zelí s bramborovými knedlíky.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Králík na moravance s brambory nebo bramborovou kaší.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuřecí stehna na medu podáváme s rýží nebo brambory.
Recept na kari kuře s jablky podáváme s bramborovými hranolky.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Slepice na paprice s těstovinami.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Kuře dušené na houbách na italský způsob
Recept na přípravu jídla kuře po gruzínsku přináší na talíř svoji chuť.