Recepty

Recepty > kuře > kuře po gudžarátsku

Kuře po gudžarátsku recept

Potřebné suroviny:

4 silnější kuřecí plátky, 2 středně velké cibule, 3 stroužky česneku, 50 g másla, 4 lžíce tučného bílého jogurtu, sůl, 1 lžička sušeného zázvoru, 1 lžička mleté sladké papriky, ,1 lžička koření garam masala, 2 lžičky kari koření

Postup přípravy:

Maso zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na kousky. Jednu cibuli nakrájíme najemno a společně s kořením, solí a mákem podrtíme lehce v moždíři. Rozpustíme máslo a na něm minutu osmahneme na kostičky nakrájenou druhou cibuli, přidáme podrcené koření a minutu ho za stálého míchání opékáme. Přidáme maso a jogurt, promícháme, přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen na mírný a dusíme, dokud maso nezměkne. Trvá to asi 20 minut. Podáváme s rýží nebo kuskusem.

Další jídla:
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Kung-pao z kuřecího masa promícháme.
Rychlé karbanátky smažíme na rozpáleném oleji.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Domácí majonéza z vejce a oleje.
Kuře na paprice s mlékem procedíme přes jemný cedník.
Treska s rajčaty přelitá vzniklou šťávou.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Bavorská svíčková s brusinkami.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Kuřecí stehna na zelí pečeme, až se udělalá křupavá kůrčička.
Kuřecí kung-pao s rýží

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit kuře po gudžarátsku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.