Recepty

Recepty > kuře > kuře po jihočesku

Kuře po jihočesku

Potřebné suroviny:

1 kuře
sůl
drcený kmín
40 g sádla
2 cibule
drůbeží vývar
150 g čerstvých hub
mletý muškátový květen
200 ml smetany

Postup přípravy:

Dobře očištěné a omyté kuře naporcujeme, posypeme drceným kmínem a na rozpáleném sádle opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli nasekanou nadrobno a ještě chvíli opékáme. Pak podlijeme vývarem a dusíme. Když je kuře poloměkké, přidáme očištěné nakrájené houby a trochu mletého muškátového květu, podle potřeby podlijeme a udusíme doměkka. Hotové jídlo zjemníme smetanou.

Další jídla:
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Krůta na pomerančích s brambory.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Husa s jablky podlitá omáčkou.
Kachní stehna se zelím pečeme při 200 °C.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí polévka kaldoun se sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Pečená husí stehna podléváme při pečení vypečenou šťávou.
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Recept kuře na kari

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře po jihočesku přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.