Recepty > kuře > kuře po marocku Mešui
Potřebné suroviny:
1 kuře i s droby
sůl
pepř
zázvor
šafrán
kousky másla
3,5 dl vody
1 lžíce pálivé papriky
1 lžička římského kmínu
50 g rozpuštěného másla
Postup přípravy:
Kuře i droby umyjeme a osušíme. Droby vložíme zpět do kuřete, které ze všech stran osolíme, opepříme a posypeme zázvorem a šafránem. Poklademe na něj kousky másla a pak je vložíme do vyššího hrnce, přilijeme vodu. Na středním plameni vaříme asi hodinu, během varu kuře pravidelně obracíme. Po hodině jej vyjmeme z vývaru, rozsekáme na porce a necháme vychladnout. Mezitím namícháme pálivou papriku a římský kmín s rozpuštěným máslem. Osolíme. Omáčkou potíráme jednotlivé porce kuřete, které pak poklademe na gril a upečeme dozlatova.
Další jídla:
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuře na cibuli necháme do druhého dne marinovat.
Kuře na kari ochutíme.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Recept na kuřecí maso na houbách
Recept na přípravu jídla kuře po marocku Mešui přináší na talíř inspiraci.