Recepty

Recepty > kuře > kuře po portugalsku

Kuře po portugalsku

Potřebné suroviny:

1 kuře
4 stroužky česneku
sůl
2 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky
100 ml pomerančové šťávy
20 g hladké mouky
40 g tuku
200 ml červeného vína
30 g rozinek
30 g mandlí
30 g oliv

Postup přípravy:

Kuře očistíme, omyjeme a naporcujeme na porce. Česnek utřeme se solí, přidáme nadrobno nasekanou zelenou petrželovou nať, pomerančovou šťávu a promícháme. Touto směsí potřeme připravené porce kuřete a necháme odležet 1 až 2 hodiny. Potom maso osušíme, obalíme v mouce, opečeme na rozehřátém tuku ze všech stran, přilijeme víno a pod pokličkou dusíme. Když je kuře poloměkké, zamícháme rozinky, spařené, oloupané a nasekané mandle a olivy, podle potřeby podlijeme a dodusíme.

Další jídla:
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kuře na paprice se smetanou naporcujeme na čtvrtky.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuře na pomerančích podáváme s přílohou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Recept na drůbeží játra na cibulce

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře po portugalsku přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.