Recepty > kuře > kuře po slovácku
Potřebné suroviny:
1 kuře
sůl
250 g brambor
1 vejce
drcený kmín
1 stroužek česneku
1 cibule
1 lžička sádla
majoránka
Postup přípravy:
Kuře očistíme, omyjeme, osolíme a naplníme nádivkou, kterou si připravíme z očištěných nastrouhaných brambor, vejce, drceného kmínu, rozetřeného česneku a nakrájené cibule osmažené na sádle. Kuře vložíme do pekáče, podlijeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě. V průběhu pečení poléváme vypečenou šťávou. Když je kuře poloměkké, posypeme je majoránkou a dopečeme.
Další jídla:
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Kuře na pomerančích podáváme s přílohou.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kuře na paprice se smetanou naporcujeme na čtvrtky.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Recept na drůbeží játra na cibulce
Recept na přípravu jídla kuře po slovácku přináší na talíř inspiraci.