Recepty

Recepty > kuře > kuře po španělsku

Kuře po španělsku

Potřebné suroviny:

1 kuře
200 g šunky nebo šunkového salámu
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
4 stroužky česneku
5 rajčat
sůl
pepř

Postup přípravy:

Kuře naporcujeme a ze všech stran osmažíme na másle. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm najemno usekaný česnek. Osmahneme jenom krátce aby česnek nezhořkl a hned přidáme kousíček másla, nakrájená rajčata, osolíme a opepříme a dusíme. Když se šťáva vysmahne, podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme nasekanou šunku nebo salám, porce opečeného kuřete a ještě pod pokličkou dodusíme doměkka.

Další jídla:
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kuřecí roláda s nádivkou kterou občas poléváme vypečenou šťávou.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Kuře se slaninou za občasného podléváním upečeme.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty ke kterým můžeme přidat i olivy či kapary.
Kapustová polévka se slaninou ozdobená nasekanou zelenou petrželkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninou.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Španělský krůtí hrnec

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře po španělsku přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.