Recepty > kuře > kuře po španělsku
Potřebné suroviny:
1 kuře
200 g šunky nebo šunkového salámu
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
4 stroužky česneku
5 rajčat
sůl
pepř
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme a ze všech stran osmažíme na másle. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm najemno usekaný česnek. Osmahneme jenom krátce aby česnek nezhořkl a hned přidáme kousíček másla, nakrájená rajčata, osolíme a opepříme a dusíme. Když se šťáva vysmahne, podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme nasekanou šunku nebo salám, porce opečeného kuřete a ještě pod pokličkou dodusíme doměkka.
Další jídla:
Kuře s kari omáčkou zaprášíme moukou a osmahneme.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kuřecí roláda s nádivkou kterou občas poléváme vypečenou šťávou.
Kachní játra v sádle jsou připravena ke konzumaci za tepla nebo za studena.
Cuketová polévka s mrkví podávaná s hoblinkami parmezánu.
Kuře se slaninou za občasného podléváním upečeme.
Kuřecí játra s jablky odáváme s rýží.
Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty ke kterým můžeme přidat i olivy či kapary.
Kapustová polévka se slaninou ozdobená nasekanou zelenou petrželkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninou.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Kachní roláda pokladená šunkou.
Španělský krůtí hrnec
Recept na přípravu jídla kuře po španělsku přináší na talíř inspiraci.