Recepty > kuře > kuře po uhersku
Potřebné suroviny:
1 kuře
sůl
4 cibule
pepř
40 g sádla
drůbeží vývar
5 červených zeleninových paprik
2 pálivé papričky
1 větší karotka
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce oleje
drcený kmín
Postup přípravy:
Očištěné a omyté kuře rozporcujeme a osolíme. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme porce kuřete, podlijeme vývarem a dusíme. Očištěné zeleninové papriky zbavené jádřinců, pálivé papričky a uvařenou karotku umeleme, přidáme rajčatový protlak, olej, mletý černý pepř, trochu drceného kmínu a sůl. Vše promícháme, přidáme ke kuřeti, podlijeme a udusíme doměkka.
Další jídla:
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kuře na pomerančích podáváme s přílohou.
Kuře na paprice se smetanou naporcujeme na čtvrtky.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Uherský guláš se zelím
Recept na přípravu jídla kuře po uhersku přináší na talíř inspiraci.