Recepty

Recepty > kuře > kuře po uhersku

Kuře po uhersku

Potřebné suroviny:

1 kuře
sůl
4 cibule
pepř
40 g sádla
drůbeží vývar
5 červených zeleninových paprik
2 pálivé papričky
1 větší karotka
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce oleje
drcený kmín

Postup přípravy:

Očištěné a omyté kuře rozporcujeme a osolíme. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme porce kuřete, podlijeme vývarem a dusíme. Očištěné zeleninové papriky zbavené jádřinců, pálivé papričky a uvařenou karotku umeleme, přidáme rajčatový protlak, olej, mletý černý pepř, trochu drceného kmínu a sůl. Vše promícháme, přidáme ke kuřeti, podlijeme a udusíme doměkka.

Další jídla:
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Kuře na pomerančích podáváme s přílohou.
Kuře na paprice se smetanou naporcujeme na čtvrtky.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Uherský guláš se zelím

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře po uhersku přináší na talíř inspiraci.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.