Recepty > kuře > kuře připravené po staročesku
Potřebné suroviny:
1 kuře
sůl
zázvor
olej
drůbeží vývar
30 g hladké mouky
300 ml smetany
šťáva z poloviny citrónu
1 lžíce másla
100 g mandlí
Postup přípravy:
Očištěné a omyté kuře rozdělíme na porce, osolíme, potřeme zázvorem, pokapeme olejem a přikryté necháme odležet na chladném místě 3 až 4 hodiny. Potom kousky kuřete opečeme na rozehřátém oleji, podlijeme drůbežím vývarem, udusíme doměkka a vyjmeme. Šťávu vydusíme do tuku, potom zaprášíme moukou, povaříme, zjemníme smetanou, ochutíme šťávou z citrónu, přidáme máslo a povaříme 20 minut. Podáváme polité omáčkou a posypané praženými mandlemi.
Další jídla:
Kuře na pomerančích podáváme s přílohou.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuře na paprice se smetanou naporcujeme na čtvrtky.
Pečená krůtí stehna pečená dvě hodiny.
Kachna na medu ke které můžeme přidat i ostružiny.
Kuřecí stehna na houbách podáváme například s rýží.
Cuketa na kari zahustíme kokosovým mlékem.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Kachní stehna se zelím pečeme 90 minut za průběžného polévání.
Krůta pečená se zelím s knedlíky.
Kuřecí kung-pao s arašídy a pórkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Recept na drůbeží játra na cibulce
Recept na přípravu jídla kuře připravené po staročesku přináší na talíř inspiraci.