Recepty > kuře > kuře s bramborovou nádivkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 cibule, 1/2 kg brambor, 4 špekáčky, 5 vajec, 1 hrnek hladké mouky, 150-200 ml oleje, sůl, pepř, grilovací koření, hrst pažitky, 1 lžíce pesta z medvědího česneku, 1 prášek do pečiva
Postup přípravy:
Kuře osolíme, okořeníme, vložíme do pekáčku s nakrájenou cibulí a podlijeme vodou nebo vývarem. Na nádivku si oloupeme a nastrouháme brambory, přidáme vajíčka, na kostičky nakrájené špekáčky, mouku, olej, prášek do pečiva, pažitku a koření s pestem. Vše důkladně promícháme a položíme na alobal. Děláme si takové knedlíčky, pořádně smotáme a na konci smotáme jako bonbon (nebo můžeme péci ve formě). Když nám zůstane směs, tak naplníme kuře, které přichytíme párátkem. Kuře pečeme přikryté a nádivku v alobalu dáme na přikrytý pekáč. Ke konci pečeme kuře odkryté a nádivku necháme trošičku vychladnout. Kuře pečeme na 200 °C 1,5 hodiny a nakonec ještě 15 minut odkryté.
Další jídla:
Omáčka z mandlí k uzenému masu.
Kuře s pohankovou nádivkou a játry.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Jarní bramborová polévka se sýrem.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme sýrem parmezán.
Bramborová kaše z mléka a brambor.
Kuře s kopřivovou nádivkou podáváme s vařenými brambory.
Grilované kuře s nádivkou pečeme, až se vytvoří křupavá kůrčička.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Treska se sýrovou omáčkou kterou ji přelijeme.
Kuře s chlebovou nádivkou
Recept na přípravu jídla kuře s bramborovou nádivkou.