Recepty > kuře > kuře s brokolicí, citronem a kešu
Potřebné suroviny:
2 lžíce oleje, 700 g na užší proužky nakrájených kuřecích prsíček, 4 na plátky nakrájené stroužky česneku, 400 g podélně rozkrojené brokolice, 400 ml drůbežího vývaru, 2 lžičky kukuřičné škrobové moučky, 2 lžíce medu, sůl, pepř, nastrouhanou kůru z poloviny dobře omytého citronu a šťávu z jednoho citronu, hrst pražených oříšků kešu
Postup přípravy:
Olej rozehřejeme ve velké pánvi nebo woku. Přidáme kuře a tři až čtyři minuty opékáme dozlatova. Vyjmeme z pánve, přisypeme do ní česnek a brokolici. Za stálého promíchávání dvě minuty smažíme. Škrob, med, sůl a pepř promícháme s vývarem, vlijeme do pánve a krátce povaříme, aby omáčka zhoustla (1-2 minuty). Do pánve vrátíme kuře, prohřejeme ho, přidáme citronovou kůru i šťávu a oříšky kešu. Podáváme s rýžovými nudlemi nebo s rýží.
Další jídla:
Bavorská svíčková s brusinkami.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Kung-pao z kuřecího masa promícháme.
Rychlé karbanátky smažíme na rozpáleném oleji.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Domácí majonéza z vejce a oleje.
Kuře na paprice s mlékem procedíme přes jemný cedník.
Treska s rajčaty přelitá vzniklou šťávou.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Kuřecí stehna na zelí pečeme, až se udělalá křupavá kůrčička.
Kuře s citronem a pepřem
Recept, podle kterého je hračka připravit kuře s brokolicí, citronem a kešu.