Recepty > kuře > s chlebovou nádivkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, hlebové střídky z tří krajíčků chleba, polovina červené papriky, 1 vejce, smetana na vaření nebo plnotučné mléko na zvlhčení chleba, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, 200 g uzené slaniny, 2 lžíce pažitky nebo petrželky, plátek másla, 1 větší cibule
Postup přípravy:
Kuře očistíme a nasolíme na povrchu i zevnitř. Z plátků chleba odstraníme kůrky a střídku nakrájíme na kostičky, které vložíme do mísy a zvlhčíme je smetanou nebo mlékem (cca 1-1,5 dl). Poté přidáme nastrouhaný česnek, nadrobno pokrájenou papriku a slaninu, nasekané čerstvé bylinky, osolíme a opepříme dle chuti. Vše důkladně promícháme a směsí naplníme kuře. Otvor upevníme jehlicí nebo ho zašijeme a kuře vložíme do pekáčku na pokrájenou cibuli. Přidáme kousek másla a decilitr vody, dáme do předehřáté trouby a pečeme za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova. Během pečení můžeme obrátit.
Podáváme s brambory.
Další jídla:
Grilované kuře s nádivkou pečeme, až se vytvoří křupavá kůrčička.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do zezlátnutí.
Jarní bramborová polévka se sýrem.
Treska se sýrovou omáčkou kterou ji přelijeme.
Kuře s pohankovou nádivkou a játry.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme sýrem parmezán.
Kuře s kopřivovou nádivkou podáváme s vařenými brambory.
Játrový guláš s paprikou.
Pečené kuře s nádivkou
Recept na přípravu jídla kuře s chlebovou nádivkou.