Recepty > kuře > s dýňovou nádivkou
Potřebné suroviny:
kuře, polovina dýně, dvě celozrnné bagety, česnek, cibule, máslo, hladkolistá petržel
Postup přípravy:
Na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou dýni a opečeme. Přidáme zbytek másla necháme chvilku vychladit. Do misky nadrobíme bagetu, přidáme česnek a petrželku a promícháme, aby se vše pěkně spojilo. Kuře omyjeme, osušíme kuchyňskou utěrkou a opatrně plníme nádivku mezi kůži na prsou a prsíčka kuřete od otvoru, který vznikl odříznutím hlavy a části krku. Prsty se vnikne od krku pod kůži kuřete na prsou a oddělí se kůže od masa, kterou pojí blána na hrudní kosti. Při tom je třeba dbát, aby část kůže dole u břišního otvoru zůstala od masa neoddělena. Kuře pomažeme malinko máslem, položíme na kolečka dýně a vložíme do vymazané zapékací mísy. Pečeme při 190 °C dozlatova. Z dýně a výpeku jsem vyšleháme hladkou omáčku. Podáváme přelité omáčkou s bramborovou kaší jako přílohou.
Další jídla:
Mléčná rýže dochucená lžicí smetany.
Kuře s ořechovou nádivkou přeléváme výpekem.
Petrželová polévka do které přidáme nasekaný kopr.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuře s pohankovou nádivkou a játry.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do zezlátnutí.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Treska se sýrovou omáčkou kterou ji přelijeme.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme sýrem parmezán.
Kuře s kaštanovou nádivkou pečeme při 180 °C.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Pečené kuře s nádivkou
Recept na přípravu jídla kuře s dýňovou nádivkou.