Recepty > kuře > kuře s houbovou nádivkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, 40 g másla, sůl
Nádivka: 200 g hub, 40 g másla, 1 vaječný žloutek, 1 houska, petrželka, mléko, sůl
Postup přípravy:
Očištěné, na plátky nakrájené houby podusíme na části másla doměkka. Zbylé změklé máslo utřeme se solí, vmícháme žloutek, na kostičky nakrájenou a mlékem navlhčenou žemli, dušené houby a nasekanou petrželku. Kuře omyjeme, osušíme, osolíme na povrchu i uvnitř, naplníme nádivkou, sešijeme bílou nití, vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme malým množství vody a pečeme v troubě předehřáté na 190-200 °C doměkka. Při pečení kuře přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou.
Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem nebo kompotem.
Další jídla:
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Kuře s pohankovou nádivkou a játry.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme sýrem parmezán.
Kuře s ořechovou nádivkou přeléváme výpekem.
Petrželová polévka do které přidáme nasekaný kopr.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do zezlátnutí.
Treska se sýrovou omáčkou kterou ji přelijeme.
Grilované kuře s nádivkou pečeme, až se vytvoří křupavá kůrčička.
Grilovaná krkovice kterou grilujeme z každé strany 12 minut.
Pečené kuře s nádivkou
Recept na přípravu jídla kuře s houbovou nádivkou.