Recepty

Recepty > kuře > kuře s hroznovou omáčkou

Recept na kuře s hroznovou omáčkou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

1 lžíce másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 4 vykostěná kuřecí prsa, 4 šalotky, 150 ml kuřecího vývaru, 1 lžíce vinného octa, 175 g rozpůlených a vypeckovaných bílých hroznů, 120 ml smetany, trocha muškátového oříšku, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:

Na rozehřátém másle se slunečnicovým olejem orestujeme dozlatova kuřecí prsa. Poté je vyjmeme a přidáme do pánve najemno nakrájenou šalotku a restujeme opět dozlatova. Když je šalotka hotová, vrátíme orestovaná kuřecí prsa zpět do pánve, přilijeme kuřecí vývar, vinný ocet a přivedeme k varu. Poté zvolna dusíme pod poklicí asi 10-12 minut za občasného míchání. Po cca 12 minutách kuřecí prsa opět vyjmeme a do pánve přidáme hrozny, smetanu a trošku muškátového oříšku. Necháme spojit chutě a nakonec osolíme a opepříme. Hotovou omáčkou přelijeme na talíři kuřecí prsa.

Kuře s hroznovou omáčkou podáváme se zeleninou, případně zeleninovým salátem.

Další jídla:
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Zavářka do polévky s hráškem kterou přidáme do polévky.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem ve vyhřáté troubě zapékáme.
Hořčičná omáčka z vývaru je vhodná příloha k uzenému masu.
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Řecké brambory zapékáme, až změknou.
Pikantní vepřové kotlety se zeleninovým salátem.
Kuře tikka masala podáváme s rýží.
Pečené kuřátko s hráškem

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře s hroznovou omáčkou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.