Recepty > kuře > s jarní nádivkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 1 lžička sladké papriky, 1 lžíce oleje, kousek másla
Nádivka: 2 starší rohlíky, 2 vejce, 200 g uzeného masa, 2 jarní cibulky i s natí, hrst petrželové natě, mandlové lupínky, 1 lžíce smetany nebo mléka
Postup přípravy:
Na kostky nakrájené rohlíky zakápneme mlékem nebo smetanou. Přidáme na kostky nakrájené uzené maso, mandlové lupínky, jarní cibulky i s natí, hrst petrželové natě a 2 vejce a uhněteme až vznikne nádivka. Očištěné kuře osolíme, opepříme, pokapeme olejem a do kůže vetřeme česnek a papriku. Naplníme nádivkou. Umístíme do pekáčku potřeného olejem, přilijeme trošku vývaru nebo vody a na kuře piložíme lžičku másla. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C alespoň 1,5 hodiny. Během pečení poléváme výpekem, popřípadě podléváme vývarem.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Další jídla:
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Grilované kuře s nádivkou pečeme, až se vytvoří křupavá kůrčička.
Kuře s pohankovou nádivkou a játry.
Jarní bramborová polévka se sýrem.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme sýrem parmezán.
Kuře s ořechovou nádivkou přeléváme výpekem.
Játrový guláš s paprikou.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do zezlátnutí.
Treska se sýrovou omáčkou kterou ji přelijeme.
Pečené kuře s nádivkou
Recept na přípravu jídla kuře s jarní nádivkou.