Recepty

Recepty > kuře > s játrovou nádivkou

Kuře s játrovou nádivkou recept

Potřebné suroviny:

1 kuře, 200 ml smetany, 2 housky, 2 ks syrových jater, 500 g anglické slaniny, 100 g šunky, 50 g změklého másla, 2 vejce, nastrouhaný muškátový oříšek, mletý černý pepř, sůl

Postup přípravy:

Housky nakrájíme a zalijeme smetanou. Přidáme na kostičky nakrájená kuřecí játra, šunku, anglickou slaninu, změklé máslo, vaječné žloutky a nakonec opatrně přimícháme ušlehaný sníh z vaječných bílků. Směs osolíme, dochutíme pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Kuře osolíme a okořeníme, naplníme nádivkou, uzavřeme, vložíme do pekáče nebo počící misky, přelijeme máslem a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

Další jídla:
Kuře s pohankovou nádivkou a játry.
Grilovaná krkovice kterou grilujeme z každé strany 12 minut.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme sýrem parmezán.
Kuře s ořechovou nádivkou přeléváme výpekem.
Játrový guláš s paprikou.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do zezlátnutí.
Treska se sýrovou omáčkou kterou ji přelijeme.
Grilované kuře s nádivkou pečeme, až se vytvoří křupavá kůrčička.
Pečené kuře s nádivkou

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře s játrovou nádivkou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.