Recepty > kuře > s kopřivovou nádivkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, sůl, pepř, 1 lžíce másla
Nádivka: 300 g uzeného masa, 1 cibule, 6 vajec, 3 hrsti nasekaných mladých kopřiv, 1 hrst nasekané petrželky, muškátový oříšek, 8 starších rohlíků
Postup přípravy:
Rohlíky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka. Když se nacucají, zlehka je vymačkáme, přidáme nakrájenou a osmaženou cibuli, vaječné žloutky, nakrájené uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a muškátový oříšek a promícháme. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně přimícháme do nádivky. Kuře na povrchu i uvnitř omyjeme, osušíme, osolíme a naplníme nádivkou, vyplníme nejen dutinu břišní, ale vrstvu dáme i pod kůži na prsou. Dolní otvor zašijeme, nohy svážeme k sobě, kuře vložíme do pekáčku s kostkami másla a pečeme v předem vyhřáté troubě, přičemž každou čtvrthodinu kuře polijeme výpekem. Pokud nám zbyla nádivka, upečeme ji zvlášť. Podáváme s vařenými brambory.
Další jídla:
Jarní bramborová polévka se sýrem.
Treska se sýrovou omáčkou kterou ji přelijeme.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Grilované kuře s nádivkou pečeme, až se vytvoří křupavá kůrčička.
Kuře s pohankovou nádivkou a játry.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme sýrem parmezán.
Kuře s ořechovou nádivkou přeléváme výpekem.
Játrový guláš s paprikou.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do zezlátnutí.
Pečené kuře s nádivkou
Recept na přípravu jídla kuře s kopřivovou nádivkou.