Recepty > kuře > kuře s mandlovou nádivkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, špetka soli, máslo
Nádivka: 150 g másla, 100 g spařených loupaných mandlí, 4 vejce, 4 žemle, mléko, strouhanka, muškátový květ, špetka soli
Postup přípravy:
Kuře omyjeme a nasolíme. Poté si připravíme nádivku: změklé máslo utřeme a postupně k němu přimícháme 1 celé vejce a 3 žloutky, nakrájené žemle zvlhčené mlékem, špetku muškátového květu, sůl a nasekané mandle a dle potřeby zahustíme strouhankou. Na závěr do nádivky lehce vmícháme sníh ze 3 bílků. Připravenou nádivkou naplníme kuře a ze zbytku můžeme vytvořit koule, které upečeme spolu s kuřetem v pekáčku. V pekáči rozpustíme máslo, na které vložíme naplněné kuře. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, ve které kuře s mandlovou nádivkou upečeme do měkka a do zlatova. Během pečení kuře podléváme horkou vodou a přeléváme vypečenou šťávou.
Další jídla:
Treska se sýrovou omáčkou kterou ji přelijeme.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme sýrem parmezán.
Omáčka z mandlí k uzenému masu.
Nejlepší kuře s nádivkou podáváme z bramborem.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Jarní bramborová polévka se sýrem.
Bramborová kaše z mléka a brambor.
Kuře s kopřivovou nádivkou podáváme s vařenými brambory.
Grilované kuře s nádivkou pečeme, až se vytvoří křupavá kůrčička.
Pečené rizoto s kuřecím masem podáváme pokapané olivovým olejem.
Kuře s bramborovou nádivkou
Recept na přípravu jídla kuře s mandlovou nádivkou.