Recepty > kuře > s masovou nádivkou
Potřebné suroviny:
1 kuře, 500 g mletého masa, strouhanka 4-5 lžic strouhanky, cibule, 1 vejce, sůl, kmín, koření Adamova žebra, 1 hrst pažitky, 3 lžíce libečku, 3 lžíce petrželky
Postup přípravy:
Smícháme mleté maso, vejce, strouhanku, kmín, koření, pokrájené bylinky a pokud je třeba osolíme. Kuře omyjeme, osušíme, nasolíme, naplníme masovou směsí, položíme do pekáčku na nakrájené plátky cibule, posypeme kmínem, podlijeme vodou a dáme péci. Nejprve pečeme přikryté pokličkou, po asi hodině odkryjeme a dopečeme dozlatava. Pokud zbyde náplň, dáme ji upéct cca půl hodiny před koncem pečení kuřete.
Další jídla:
Kuřecí směs s těstovinami posypeme sýrem parmezán.
Kuře s kopřivovou nádivkou podáváme s vařenými brambory.
Treska se sýrovou omáčkou kterou ji přelijeme.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Omáčka z mandlí k uzenému masu.
Nejlepší kuře s nádivkou podáváme z bramborem.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Jarní bramborová polévka se sýrem.
Bramborová kaše z mléka a brambor.
Grilované kuře s nádivkou pečeme, až se vytvoří křupavá kůrčička.
Palačinky s masovou náplní ke kterým podáváme zeleninový salát.
Kuře s bramborovou nádivkou
Recept na přípravu jídla kuře s masovou nádivkou.