Recepty

Recepty > kuře > s nádivkou pod kůží

Kuře s nádivkou pod kůží recept

Potřebné suroviny:

1 kuře, 4-6 rohlíků nebo housek, 2 vejce, máslo, sůl, pepř, muškátový oříšek, petrželka nebo pažitka (čerstvá nebo sušená), mléko

Postup přípravy:

Kuře omyjeme, osušíme, osolíme a připravíme do pekáčku nebo pečící misky. Rohlíky nebo housky nakrájíme na menší kousky a necháme máčet v mléku. Máslo utřeme s trochou soli, kořením a vaječným žloutkem. Z bílků si připravíme hustý sníh. Do utřeného másla vmíchám jemně vyždímané žemle a sníh z bílků. Nádivkou naplníme kuře uvnitř i pod kůží na prsou. Na kůži položíme kousek másla, kuře podlijeme trochou vody, přiklopíme víkem a necháme péct. Během pečení kuře několikrát obrátíme, aby se propeklo rovnoměrně a občas polijeme výpekem. Ke konci pečení odklopíme, abychom získali křupavou kůrčičku.

Naporcujeme a podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.

Další jídla:
Kuřecí maso na kari s rýží jako přílohou.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Drůbeží játrová paštika na kterou položíme lžíci másla.
Mléčná rýže se lžicí smetany.
Kuře s nádivkou z jater upečeme dozlatova.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Kuře s ořechovou nádivkou přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem.
Kuře s nádivkou s uzeným masem

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře s nádivkou pod kůží.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.