Recepty > kuře > kuře s nádivkou v remosce
Potřebné suroviny:
1 kuře, 40 g másla, sůl
Nádivka: 3 žemle, mléko, 2 vejce, sůl, 20 g másla, muškátový oříšek, petrželka, 100 g šunkového salámu
Postup přípravy:
Příprava nádivky: Žemle pokrájíme na kostičky, zvlhčíme je mlékem rozšlehaným s vejci a solí, pokropíme rozehřátým máslem a necháme vše prosáknout. Nádivku ochutíme strouhaným muškátovým oříškem, případně rozsekanou petrželkou a lehce promícháme. Můžeme ji zlepšit nadrobno pokrájeným šunkovým salámem.
Nádivku vložíme do kuřete, které uzavřeme. Pokud máme ještě nějakou nádivku, vložíme ji do remosky jako samostatnou šištičku. Připravené kuře ze všech stran osolíme, vložíme do remosky, přidáme máslo, podlijeme asi 1 dl vody, přiklopíme nahřátým víkem a pečeme nejdříve hřbetem nahoru, po polovině pečení obrátíme. Při pečení přeléváme šťávou a podléváme trochou teplé vody.
Další jídla:
Kuřecí maso na kari s rýží jako přílohou.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Kuře s rýžovou nádivkou podáváme s rýží jako přílohou.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Kuře s nádivkou z jater upečeme dozlatova.
Mléčná rýže se lžicí smetany.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží játrová paštika na kterou položíme lžíci másla.
Kuře s nádivkou
Recept na přípravu jídla kuře s nádivkou v remosce.