Recepty

Recepty > kuře > kuře s nádivkou z jater

Kuře s nádivkou z jater recept

Potřebné suroviny:

1 kuře, 500 g anglické slaniny, 100 g šunky, 50 g změklého másla, 200 ml smetany, 2 den staré housky, 2 ks syrových jater, 2 vejce, nastrouhaný muškátový oříšek, mletý černý pepř, sůl

Postup přípravy:

Na kousky pokrájené housky zalijeme smetanou. Přidáme na kostičky pokrájená kuřecí játra, šunku a anglickou slaninu. Přihodíme změklé máslo, vaječné žloutky a nakonec opatrně přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Směs osolíme, dochutíme pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Kuře osolíme a okořeníme, naplníme nádivkou, uzavřeme, vložíme do pekáčku, přelijeme máslem a v předem vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Další jídla:
Kuřecí maso na kari s rýží jako přílohou.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Kuře na víně povaříme.
Kuřecí nudličky se špenátem podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky.
Zapečené lasagne s mletým masem a bešamelem dopečeme do mírného zezlátnutí povrchu.
Pečené kuře na bílém víně necháme prohřát.
Mléčná rýže se lžicí smetany.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží játrová paštika na kterou položíme lžíci másla.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem.
Kuře s nádivkou

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla kuře s nádivkou z jater.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.