Recepty > kuře > kuře s nádivkou z mletého masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 500 g mletého masa, 4-5 lžic strouhanky, cibule, 1 vejce, sůl, kmín, koření Adamova žebra, 1 hrst pažitky, 3 lžíce libečku, 3 lžíce nadrobno posekané petrželky
Postup přípravy:
Smícháme mleté maso, vejce, strouhanku, kmín, koření, pokrájené bylinky a pokud je třeba dosolíme. Kuře nasolíme a naplníme masovou směsí. Naplněné kuře vložíme do pekáčku na nakrájené plátky cibule, posypeme kmínem, podlijeme vodou a vložíme péci do předem vyhřáté trouby. Nejprve pečeme kuře přikryté pokličkou, po hodině odkryjeme a dopečeme dozlatova. Pokud nám zbyde nádivka, dáme ji upéct přibližně půl hodiny před koncem pečení kuřete.
Další jídla:
Smažená kuřecí kapsa s vaječnou náplní.
Kuře na kari koření a smetaně.
Gulášová polévka z mletého masa je podle potřeby dochucena polévkovým kořením.
Kuřecí nudličky s rýží či jinou vhodnou přílohou.
Kuře tikka masala podáváme s rýží jako přílohou.
Brokolice v sýrové omáčce má charakteristickou sýrovou chuť.
Rychlé kuřecí plátky můžeme při podávání zalít šťávou.
Kuřecí stehna na zelenině posypeme petrželkou.
Česnekové kuře s nádivkou je velice pikantní pokrm.
Hovězí plátky na houbách podáváme s vařenými brambory.
Česnečka se šunkou a kořením.
Smažená kuřecí kapsa plněná houbami
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře s nádivkou z mletého masa.