Recepty > kuře > kuře s pohankovou nádivkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
kuře, 1 kg pohanky, 500 g jater(drůbežích), 500 g anglické slaniny, česnek, cibule, majoránka, rohlíky
Postup přípravy:
Kuře upečeme v rozehřáté troubě. Pohanku spaříme vroucí vodou, osmahneme cibulku, přidáme játra, anglickou slaninu, česnek, majoránku, nakrájené rohlíky na kostičky, vše důkladně promícháme a přidáme ke kuřeti. Pečeme ještě přibližně půl hodinky.
Kuře s pohankovou nádivkou podáváme se zeleninou.
Další jídla:
zapečené smažené kuře na slanině, kuře s nádivkou je nejen velikonoční pokrm, francouzské kuře s lilkem podáváme s brambory, smažené kuře na koriandru, kuřecí maso se zelím podáváme s rýží, kuře po indicku na kari a jogurtu, recept kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy drůbeže, kuřecí řízky v jogurtu mají své kouzlo, marináda na kuřecí maso z oleje a směsi koření, kuře na divoko ke kterému se podává bramborová kaše, boloňské špagety jsou celosvětově rozšířené jídlo
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuře s pohankovou nádivkou.