Recepty > kuře > kuře s provensálskou omáčkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře bez kůže, 4 mrkve, 4 petržele, 5 plátků celeru, 4 menší cibule, 6 stroužků česneku, 1 velký protlak, 1 velký kečup, 500 ml vývaru, 200 ml bílého vína, sůl, provensálské koření
Postup přípravy:
Kuře osolíme. Do zapékací misky poklademe cibuli nakrájenou na silnější plátky, na ni na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer. Na nakrájenou zeleninu položíme kuře, které potřeme drceným česnekem a hustě posypeme provensálským kořením. Přidáme protlak, celý kečup a zalijeme vývarem. Kuře vložíme do trouby, kde ho pečeme, až vznikne hustá omáčka a vývar se vydusí. Poté zalijeme vínem a necháme ještě chvíli péct.
Podáváme s rýží nebo brambory.
Další jídla:
Bramborová pomazánka na chléb.
Zapečené mleté maso a bramborová kaše pečené do zezlátnutí povrchu.
Kuře na zelí a anglické slanině podlijeme smetanou a necháme dopéct.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Kuře s kari omáčkou povaříme, přilijeme smetanu a prohřejeme.
Plněné papriky s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem.
Zapečené brambory s kuřecím masem a kořením.
Arabské kuře ke kterému nasypeme nudle a promícháme.
Vepřové nudličky s houbami společně krátce podusíme.
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou.
Kuřecí nudličky na pórku zakápneme sojovou omáčkou.
Kuře s bazalkovou omáčkou
Recept, podle kterého je hračka připravit kuře s provensálskou omáčkou.